Ως επαγγελματίες στο είδος μας και ως εξιδεικευμένο συνεργείο Mercedes – Smart θα θέλαμε να δώσουμε τις συμβουλές μας στους οδηγούς αυτοκινήτων. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες από τις συχνές ερωτήσεις που μας κάνουν οι πελάτες μας. Αν η ερώτηση σας δεν συμπεριλαμβάνεται παρακάτω παρακαλώ πολύ καλέστε μας στο τηλέφωνο : 22860 – 34256.
ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ SERVICE ΣΤΟ ΟΧΗΜΑ ΜΟΥ?
Στις περισσότερες περιπτώσεις θα ακούσετε κάθε χρόνο ή κάθε 15.000 χιλιόμετρα. Το κάθε αυτοκίνητο διαφέρει μεταξύ του , για παράδειγμα άλλη μεταχείριση θέλει το Smart & άλλη το ΒΜW κ.τ.λ. Για αυτό λοιπόν το πιο σωστό που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθούμε τις προδιαγραφές και τις υποδείξεις του κατασκευαστή του αυτοκινήτου μας.Σαν χρήσιμη συμβουλή θα σας πρότεινα να έχετε βιβλίο service στο οποίο σε κάθε Service αναγράφονται τα χιλιόμετρα στα οποία πραγματοποιήθηκε το service , όλες οι εργασίες και τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιήθηκαν καθώς και οι παρατηρήσεις για το επόμενο service και φυσικά τα χιλιόμετρα του επόμενου service.Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε την πλήρη ενημέρωση για ότι γίνεται στο αυτοκίνητο μας.
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ SERVICE?
- Την αλλαγή φίλτρων (Αέρα – Λαδιού)
- Την αλλαγή Λαδιών
- Διαγνωστικό Έλεγχο
Συνήθως γίνεται ανα 10.000 χιλιόμετρα.
ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ SERVICE TOY ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΥ?
Αν το αυτοκίνητο σας έχει εγγύηση , καλό θα είναι ο κάτοχος να απευθυνθεί στην αντίστοιχη επίσημη αντιπροσωπεία για το λόγο του ότι διαθέτει υψηλά εκπαιδευόμενο & καταρτισμένο προσωπικό. Σαν δεύτερη επιλογή έχετε να επιλέξετε και τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία αρκεί φυσικά να έχετε πρώτα ελέγξει τις πιστοποιήσεις.
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ SERVICE?
- Την αλλαγή Λαδιών
- Την αλλαγή Φίλτρων ( Αέρος – Λαδιού – Καμπίνας – Βενζίνης)
- Την αλλαγή των Μπουζί
- Τοποθέτηση καθαριστικού Παρμπρίζ
- Έλεγχος Συστήματος φόρτισης (μπαταρία & δυναμό)
- Έλεγχος Συστήματος Διεύθυνσης (μπόσικα του τιμονιού καθώς & τους άξονες)
- Έλεγχος Συστήματος Πέδησης ( Τακάκια φρένων & έλεγχο σιαγόνων )
- Έλεγχος φώτων
- Γρασάρισμα όπου χρειάζεται
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ SERVICE ?
- Την Αλλαγή Λαδιών Κινητήρα – Φρένων
- Αλλαγή Φίλτρων (Αέρα – Λαδιού – Καμπίνας – Βενζίνης )
- Αλλαγή Μπουζί
- Αλλαγή Βαλβολίνης
- Έλεγχο δίσκο πλατό – συμπλέκτη
- Έλεγχο Θερμοστάτη
- Αλλαγή Ιμάντα
- Ρύθμιση Βαλβίδων
- Καθαρισμό Μπέκ
- Έλεγχο στάθμης υγρών
- Έλεγχο κατάστασης φρένων
- Γενικό έλεγχο ( μπαλάκια – μπαράκια – ψαλίδια – συνεμπλόκ κ.α.)
ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΣ?
Προληπτικά όταν πέσει το βάθος πέλματος κάτω από τα 4 χιλιοστά & υποχρεωτικά από τον νόμο όταν φτάσει στα 1.6 χιλιοστά. Εναλλακτικά κάθε τρία χρόνια η 40.000 χιλιόμετρα. Σε περίπτωση όμως που δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω και διαπιστώνουμε μεγάλη φθορά σε αυτά , τότε τα αλλάζουμε άμεσα για την ασφάλεια μας.
ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΤΑΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΥ?
Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι το πεντάλ των φρένων είναι πολύ σκληρό η μαλακό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Όταν για παράδειγμα πιάνει χαμηλά το πεντάλ σημαίνει ότι τα τακάκια έχουν φθαρεί & ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή. Κατά μέσο όρο τα τακάκια μπορεί να είναι αποδοτικά για 40.000 χιλιόμετρα. Φυσικά αυτό είναι μόνο μια θεωρία από την στιγμή που εξαρτάται αποκλειστικά από τον τρόπο οδήγησης. Εάν έχετε όχημα που διαθέτει ένδειξη για τα φρένα & δείτε την λυχνία να ανάβει, τότε σημαίνει πως απομένουν μόλις 3.000 χιλιόμετρα μέχρι να μηδενιστεί η αποδοτικότητα τους. Εκτός από αυτό θα πρέπει πάντα να προσέχουμε και τα υγρά φρένων γιατί έχουν την ιδιότητα να απορροφάνε την υγρασία του περιβάλλοντος και να μειώνουν το σημείο βρασμού.
ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΜΟΥ?
Ο έλεγχος των αμορτισέρ υποδεικνύει σε τι κατάσταση βρίσκονται. Παρακάτω θα αναφέρουμε κάποια σημάδια που μας ειδοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά:
- Αν το αυτοκίνητο μας πέσει σε λακκούβα η ανώμαλο έδαφος & συνεχίζει να κινείται για πολύ ώρα ειδικά στο πίσω μέρος
- Αν στις στροφές παίρνει μεγάλες κλίσεις
- Αν δούμε πολλά λάδια στα αμορτισέρ
- Αν φρενάρουμε απότομα & δούμε το αμάξι μας να φεύγει προς τα αριστερά & τα δεξιά με λίγα λόγια αν αντιληφθούμε ότι χάνουμε το τιμόνι
- Αν στο φρενάρισμα το όχημα ακινητοποιείται σε περισσότερα μέτρα
- Αν τα λάστιχα φθείρονται ανομοιόμορφα
Μεγάλη προσοχή εάν παραμελήσετε το πρόβλημα θα σας βγάλουν βλάβη και τα ελατήρια , τα μπαλάκια , τα ακρόμπαρα & το εμπρόσθιο σύστημα.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΠΑΤΑΩ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ?
Τότε σημαίνει πως το δίσκο πλατό πρέπει να αλλαχθεί.
Θα πρέπει να αλλαχθεί ολόκληρο το σετ καθώς αν έχει πχ φθορά ο δίσκος το αυτοκίνητο πατινάρει ενώ αν έχει φθορά το πλατό σκληραίνει πολύ το πεντάλ & υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να σπάσει. Σε περίπτωση πολύ μεγάλης φθοράς το αμάξι ακινητοποιείται. Το κόστος είναι αρκετά μεγάλο , ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου φυσικά γιατί είναι ένα ζωτικό κομμάτι του αυτοκινήτου.